Egipt po napadih morskih psov v ta ukrep

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Po dveh napadih morskega psa s tragičnimi posledicami priljubljena počitniška destinacija v zaostritev pogojev na morju. Ukrep je za zdaj začasen. Kaj sledi?
Oglej si celoten članek

Kot smo poročali, v Egiptu je prejšnji teden prišlo do dveh napadov morskega psa; v bolnišnici je za posledicami napadada umrla avstrijska turistka, nekaj ur zatem so v morju našli še ostanke Romunke, ki naj bi jo morski pes dobesedno razkosal dan prej. 

Po napadih, do katerih je prišlo na jugu Hurgade, je Egipt uvedel nove stroge ukrepe na plažah. Pristojni guverner je podpisal, da se na območju prepovedo vse morske aktivnosti. Ukrep ne velja za tiste, ki imajo licenco za potapljanje ali ribolov, piše Egipt Independent. Ukrep velja do konca tedna, kaj se bodo oblasti odločile zatem, še ni znano. Ve se le, da s strani hotelov, ki so postavljeni vzdolž obale morja, zahtevajo zaposlitev večjega števila usposobljenih vodnih reševalcev. 

Ta teden bo na sporedu sestanek sektorja za zaščito narave pri pristojnem ministrstvu, na katerem bodo razpravljali o ukrepih oziroma zakonu, ki naj bi ga sprejeli za večjo zaščito kopalcev.

Med turisti v Hurgadi naj bi se medtem razširile vesti, da so reševalci, ki so bili oba usodna dneva na delovnem mestu, s smehom odpravili kopalce, ki so jim prišli povedat, da so blizu obale videli plavut morskega psa. Med drugim se je ugibalo tudi, da so oblasti prepozno prepoznale nevarnost naraščajočega števila morskih psov v tem obdobju in da so odlagali sprejem ukrepov, s katerimi bi lahko preprečili tragediji. Pristojni sicer vse namige zavračajo. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.