Svet
1871 ogledov

Egipt po napadih morskih psov v ta ukrep

Hurgada, Egipt Žurnal24 main
Po dveh napadih morskega psa s tragičnimi posledicami priljubljena počitniška destinacija v zaostritev pogojev na morju. Ukrep je za zdaj začasen. Kaj sledi?

Kot smo poročali, v Egiptu je prejšnji teden prišlo do dveh napadov morskega psa; v bolnišnici je za posledicami napadada umrla avstrijska turistka, nekaj ur zatem so v morju našli še ostanke Romunke, ki naj bi jo morski pes dobesedno razkosal dan prej. 

Po napadih, do katerih je prišlo na jugu Hurgade, je Egipt uvedel nove stroge ukrepe na plažah. Pristojni guverner je podpisal, da se na območju prepovedo vse morske aktivnosti. Ukrep ne velja za tiste, ki imajo licenco za potapljanje ali ribolov, piše Egipt Independent. Ukrep velja do konca tedna, kaj se bodo oblasti odločile zatem, še ni znano. Ve se le, da s strani hotelov, ki so postavljeni vzdolž obale morja, zahtevajo zaposlitev večjega števila usposobljenih vodnih reševalcev. 

Ta teden bo na sporedu sestanek sektorja za zaščito narave pri pristojnem ministrstvu, na katerem bodo razpravljali o ukrepih oziroma zakonu, ki naj bi ga sprejeli za večjo zaščito kopalcev.

Med turisti v Hurgadi naj bi se medtem razširile vesti, da so reševalci, ki so bili oba usodna dneva na delovnem mestu, s smehom odpravili kopalce, ki so jim prišli povedat, da so blizu obale videli plavut morskega psa. Med drugim se je ugibalo tudi, da so oblasti prepozno prepoznale nevarnost naraščajočega števila morskih psov v tem obdobju in da so odlagali sprejem ukrepov, s katerimi bi lahko preprečili tragediji. Pristojni sicer vse namige zavračajo. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice