Svet
120079 ogledov

V priljubljenem kraju Slovencev morski pes ubil Avstrijko

Facebook
Morski pes je Avstrijki v Egiptu odgriznil roko in nogo. Umrla je na poti v bolnišnico. Egiptovske oblasti pa poročajo, da sta umrli dve ženski, identiteta druge še ni znana. Guverner regije Rdeče morje Amr Hanafi je že v petek odredil zaprtje vseh plaž za tri dni.

Nedaleč od obale letovišča Sal Hašiš pri Hurgadi je morski pes pred očmi drugih kopalcev napadel in pokončal 68-letno avstrijsko državljanko.

Morski pes Svet 16-letnika ugriznil v obe nogi

Po poročanju lokalnih medijev je ženska plavala s plavutkami, ko jo je napadel morski pes. Začela je kričati, voda okoli nje pa je postala rdeča. Odgriznil ji je roko in nogo, vendar ji je nekako uspelo priplavati do obale. Čeprav so številni kopalci opazovali dogajanje, si nihče ni upal skočiti v vodo in ji pomagati. Napadel naj bi jo morski pes vrste mako, ki lahko v dolžino doseže od dva do štiri metre in tehta do okoli 600 kilogramov. Plava lahko s hitrostjo do 70 kilometrov na uro.

Zaprtje plaž vključuje prepoved vseh aktivnosti v vodi, vključno s plavanjem, potapljanjem in ribarjenjem. Okoljsko ministrstvo je ob tem sestavilo ekipo, ki bo opredelila "znanstvene vzroke in okoliščine" napadov ter ugotavljala, zakaj je prišlo do njih.

sam morgan deskanje valovi morje Morski pes Šport Avstralski prvak v umetni komi

Ženska je umrla v reševalnem vozilu, ugiba se, da zaradi srčnega infarkta, ki je bil posledica hudega šoka in bolečin. Lokalne oblasti so plažo za tri dni zaprle.

Rdeče morje je med drugim priljubljeno pri potapljačih, napadi morskih psov pa so tam redki. So se pa v preteklosti že zgodili tudi napadi s smrtnim izidom; leta 2018 je bil denimo napad morskega psa tam usoden za češkega turista, leta 2015 in 2010 pa sta umrla nemška državljana.

Réunion Svet 28-letni ljubitelj morskih psov podlegel poškodbam

Incident se je sicer zgodil v soboto okoli 19. ure v delu morja, kjer je kopanje običajno prepovedano. Ugiba se, da v večernih urah k obali velike ribe privablja hrana. Pred kratkim naj bi se v teh vodah pojavile velike tune, ki so jih ulovili ribiči. Predvidevajo, da so nato ribiči ujete ribe očistili in drobovje vrgli v vodo, kar je pritegnilo morskega psa.
 

Komentarjev 3
Sorodne novice