Svet
1366 ogledov

28-letni ljubitelj morskih psov podlegel poškodbam

Réunion Profimedias
Na otoku Reunion se je znova zgodil smrtonosen napad morskega psa.

Morski pes je ubil 28-letnega ljubitelja teh rib, Adriena Dubosca. Umrl je le dva meseca po tem, ko je na bližnji plaži morski pes ubil njegovo prijateljico, 26-letno Alexsandro Naussac, piše The Sun.

Reševalci so moškega takoj izvlekli iz vode, a je kljub hitri pomoči podlegel poškodbam že pol ure po napadu. “Mladenič je bil v času napada v vodi z dvema prijateljema. Morski pes ga je ugriznil v nogo in v predel dimelj,” je povedal tiskovni predstavnik policije.

Nevarne plaže

Čudoviti otok Reunion ni zaman znan po najnevarnejših plažah na svetu. Réunion je sicer vulkanski otok sredi Indijskega oceana, ugnezden nekje med Madagaskarjem in Mauritiusom. Otok je svetovno znan po izrednem številu napadov morskih psov.

Na otoku se zgodi kar 15 odstotkov vseh smrtonosnih napadov morskih psov na svetu. Adrien je deveta smrtna žrtev v zadnjih šestih letih, 12 so jih morski psi na tem območju ranili. 

Adrien je bil član Shark Watch Patrol, ki skrbi za zmanjševanje smrtnih žrtev zaradi napada psov na otoku. Bil je velik ljubitelj morskih psov, poročajo tuji mediji.