Svet
12166 ogledov

21-letnico napadli trije morski psi in jo pogrizli do smrti

Morski psi
Starša sta jo hotela opozoriti, da se približuje nevarnost, a ju dekle ni slišalo.

Napadi psa na Bahamih so zelo redki, pravijo znanstveniki, potem ko so morski psi v sredo napadli in ubili 21-letnico. 

Jordan Lindsay (21) iz Kaliformije je bila na počitnicah z družino na Bahamih. Med snorkljanjem so jo napadli morski psi. Nesrečnemu dekletu v bolnišnici niso mogli več pomagati, ampak so jo lahko le proglasili za mrtvo.

Tamkajšnje oblasti so sporočile, da so dekle napadli trije morski psi. Obenem so poudarili, da so takšni napadi izredno redki.

"Vsako leto gre v vodo na Bahami na stotisoče ljudi, mnogi med njimi prav zato, da bi videli morske pse," je povedal Austin Gallagher, direktor neprofitne organizacije, ki vodi raziskave o morskih psih na Bahamih. "Zelo malo je incidentov. Bahami niso kraj, kjer morski psi napadajo, prav tako se število napadov ni povečalo."

Dodal je tudi, da so morski psi na Bahamih zaščiteni in so zelo pomembni za lokalno ekonomoijo. "Pobijanje morskih psov nikoli ni bilo del kulture na Bahamih," je dejal Gallagher. 

Jordan je snorkljala v bližini Rose Islanda, ko so jo napadli morski psi. Njen oče je povedal, da se je napad morskih psov zgodil zelo hitro. "Moja žena je povlekla Jordan iz vode," je povedal Michael Lindsey. "Dejala je, da ju nihče ni opozoril, da se tam nahajajo morski psi."

"Morske pse ljudje v glavnem ne zanimajo, a so divje živali in od njih lahko pričakujemo karkoli," je za ameriške medije povedal potapljač Andre Musgrove. "Čudno je, da so bili v napad vključeni kar trije morski psi."

Staša sta videla, da se dekletu približujejo morski psi, zato sta jo hotela na nevarnost opozoriti s kričanjem, a ju dekle ni slišalo. 

Ministrstvo za turizem na Bahamih je staršem dekleta izrazilo sožalje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4