Eksplodiral mini avtobus

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V samomorilskem napadu na nadzorno točko blizu Bagdada je bilo danes ubitih več kot 30 ljudi.
Oglej si celoten članek

Samomorilski napadalec je med prometno konico na nadzorni točki v mestu Hila, pretežno šiitski prestolnici province Babil, detoniral z razstrelivom napolnjen mini avtobus. V napadu je bilo ubitih 34, ranjenih pa okrog 167 ljudi.

Po navedbah lokalne policije so nekatere žrtve v eksploziji zgorele v svojih avtomobilih. Iraška državna televizija pa je sporočila, da sta med mrtvimi tudi dva njena uslužbenca. Skrajneži v Iraku pogosto napadajo varnostne sile, prav tako pa napade izvajajo na območjih, kjer je velika gneča.

Tudi drugje nemirno

Napadi so danes pretresali tudi druge predele države. V Abu Grajbu zahodno od Bagdada je strelec ubil najmanj dva vojaka na vojaški nadzorni točki, v treh napadih severno od Bagdada pa so bili ubiti policijski polkovnik in dva policista. Irak sicer zadnje mesece pretresa krvavo sektaško nasilje med suniti in šiiti. Suniti svoje nezadovoljstvo s šiitsko vlado pogosto izražajo z napadi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.