Svet
31 ogledov

Eksplodiral mini avtobus

Posledice eksplozije v Iraku Reuters
V samomorilskem napadu na nadzorno točko blizu Bagdada je bilo danes ubitih več kot 30 ljudi.

Samomorilski napadalec je med prometno konico na nadzorni točki v mestu Hila, pretežno šiitski prestolnici province Babil, detoniral z razstrelivom napolnjen mini avtobus. V napadu je bilo ubitih 34, ranjenih pa okrog 167 ljudi.

Po navedbah lokalne policije so nekatere žrtve v eksploziji zgorele v svojih avtomobilih. Iraška državna televizija pa je sporočila, da sta med mrtvimi tudi dva njena uslužbenca. Skrajneži v Iraku pogosto napadajo varnostne sile, prav tako pa napade izvajajo na območjih, kjer je velika gneča.

Tudi drugje nemirno

Napadi so danes pretresali tudi druge predele države. V Abu Grajbu zahodno od Bagdada je strelec ubil najmanj dva vojaka na vojaški nadzorni točki, v treh napadih severno od Bagdada pa so bili ubiti policijski polkovnik in dva policista. Irak sicer zadnje mesece pretresa krvavo sektaško nasilje med suniti in šiiti. Suniti svoje nezadovoljstvo s šiitsko vlado pogosto izražajo z napadi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.