Eksplozija črevesja med operacijo

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Med rutinsko operacijo na črevesju je švedske zdravnike presenetil nenaden močan pok. Ugotovili so, da je eksplodiralo v črevesju pacienta.
Oglej si celoten članek

Potem ko so zdravniki v švedski kliniki Motala pacientu odstranili polipe v črevesju, so želeli tkivo, ki je bilo okrog polipov, še zažgati, da bi preprečili krvavitve. "Nenadoma smo zaslišali močno eksplozijo in pacienta je zabolelo v želodcu," je eden od zdravnikov zapisal v poročilu o nesreči.

Postopek so takoj ustavili in pacienta poslali na rentgensko slikanje, poroča švedski portal The Local. Izkazalo se je, da so v pacientovem črevesju eksplodirali plini, ki pa so na srečo povzročili le izredno glasen pok, poškodb pa ni bilo. Preiskava je pokazala, da je med operacijo prišlo do redkega zapleta, ko se v črevesju tvori metan in pride do eksplozije, ki pa za pacienta ni nevarna. Ta je tako že naslednji dan odšel domov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.