Svet
22 ogledov

Eksplozija črevesja med operacijo

Zdravnik Reuters
Med rutinsko operacijo na črevesju je švedske zdravnike presenetil nenaden močan pok. Ugotovili so, da je eksplodiralo v črevesju pacienta.

Potem ko so zdravniki v švedski kliniki Motala pacientu odstranili polipe v črevesju, so želeli tkivo, ki je bilo okrog polipov, še zažgati, da bi preprečili krvavitve. "Nenadoma smo zaslišali močno eksplozijo in pacienta je zabolelo v želodcu," je eden od zdravnikov zapisal v poročilu o nesreči.

Postopek so takoj ustavili in pacienta poslali na rentgensko slikanje, poroča švedski portal The Local. Izkazalo se je, da so v pacientovem črevesju eksplodirali plini, ki pa so na srečo povzročili le izredno glasen pok, poškodb pa ni bilo. Preiskava je pokazala, da je med operacijo prišlo do redkega zapleta, ko se v črevesju tvori metan in pride do eksplozije, ki pa za pacienta ni nevarna. Ta je tako že naslednji dan odšel domov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.