Eksplozija na fakulteti, najmanj 10 mrtvih

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Na eni izmed fakultet na vzhodu Krima je prišlo do močne eksplozije.
Oglej si celoten članek

Kot poroča agencija Tass je v eksploziji na fakulteti v mestu Kerch najmanj deset ljudi umrlo, najmanj 70 jih je poškodovanih.

Do eksplozije naj bi prišlo v jedilnici fakultete, žrtve naj bi bili večinoma študentje.

Po prvih informacijah naj bi bil vzrok eksplozije uhajanje plina, a za to uradnih potrdil še ni. Britanski Independent je objavil izjavo predstavnika nacionalne protiteroristične enote, ki je povedal, da so na mestu eksplozije našli eksplozivno napravo.

Lokalni mediji ravno tako navajajo, da so na fakulteti pred tragedijo opazili moške z avtomatskim orožjem, eden izmed očvidcev naj bi povedal, da je bilo tik pred eksplozijo slišati strele.

Eksplozije plina sicer niso redkost v Rusiji in ostalih držav nekdanje Sovjetske zveze. Slabi gradbeni standardi in slabo vzdrževanje pogosto pripeljejo do katastrofalnih posledic, pri tem navaja Independent.

Mesto Kerch je maja obiskal ruski predsednik Vladimir Putin, ki je odprl most, ki povezuje Krim z ruskim kopnom. Most se s krimske strani začenja v Kerchu.

Foto: Epa Vladimir Putin v mestu Kerch

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.