Svet
1452 ogledov

Eksplozija na fakulteti, najmanj 10 mrtvih

Eksplozija na Krimu Reševalni pas/Twitter
Na eni izmed fakultet na vzhodu Krima je prišlo do močne eksplozije.

Kot poroča agencija Tass je v eksploziji na fakulteti v mestu Kerch najmanj deset ljudi umrlo, najmanj 70 jih je poškodovanih.

Do eksplozije naj bi prišlo v jedilnici fakultete, žrtve naj bi bili večinoma študentje.

London, Napad z avtom London Svet Policija: "To je terorizem!"

Po prvih informacijah naj bi bil vzrok eksplozije uhajanje plina, a za to uradnih potrdil še ni. Britanski Independent je objavil izjavo predstavnika nacionalne protiteroristične enote, ki je povedal, da so na mestu eksplozije našli eksplozivno napravo.

Lokalni mediji ravno tako navajajo, da so na fakulteti pred tragedijo opazili moške z avtomatskim orožjem, eden izmed očvidcev naj bi povedal, da je bilo tik pred eksplozijo slišati strele.

Bologna, eksplozija Kaj se dogaja? Svet Močna eksplozija v bližini letališča

Eksplozije plina sicer niso redkost v Rusiji in ostalih držav nekdanje Sovjetske zveze. Slabi gradbeni standardi in slabo vzdrževanje pogosto pripeljejo do katastrofalnih posledic, pri tem navaja Independent.

Mesto Kerch je maja obiskal ruski predsednik Vladimir Putin, ki je odprl most, ki povezuje Krim z ruskim kopnom. Most se s krimske strani začenja v Kerchu.

Vladimir Putin v mestu Kerch | Avtor: Epa Epa

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.