Svet
2114 ogledov

Policija: "To je terorizem!"

London, Napad z avtom Epa
Prvi posnetki napada na parlament v Londonu.

Moški, ki je osumljen, da se je namerno z avtomobilom zaletel v ograjo britanskega parlamenta in pri tem poškodoval tri osebe, je prijet. S pristojnimi v preiskavi po poročanju britanskih medijev ne sodeluje; zaslišanje vodijo v smeri preiskave terorizma.

"Glede na to, da gre očitno za namerno dejanje, da je metoda napada simbolična, ravno tako tudi lokacija, primer vodimo kot terorizem," je pri tem povedal namestnik šefa londonske policije Neil Basu. Dodal je, da osumljenec, ki je v svojih 20-tih letih, od prej policiji ni znan.

Britanska policija Aretirali moškega Svet London: Pred parlamentom zapeljal v varnostne prepreke, veliko pešcev ranjenih

V medijih so medtem pricurljali prvi posnetki dogajanja po napadu, medtem je BBC objavil tudi posnetek samega napada, sneman iz zraka. Na njem je razvidno, kako se avtomobil pri polni htristi zaleti v varnostne barikade, nato pa se zaustavi.

London, Napad z avtom | Avtor: Epa Epa

Ljudje so začeli bežati in v paniki kričati, najmanj dva sta poškodovana, a k sreči ne huje.

Zaradi varnosti je britanski parlament že dlje obdan z varnostnimi ogradami iz jekla in betona. Namestili so jih po marcu lani, ko je je napadalec z vozilom na Westminstrskem mostu namenoma zapeljal v množico ljudi in zabodel policista pred britanskim parlamentom.

Britanska premierka Theresa May, ki dopustuje v Švici, je sporočila, da je v mislih s poškodovanimi v današnjem incidentu. Medtem se je sestal tudi že urad britanske vlade Cobra.

Ameriški predsednik Donald Trump pa je pozval k ostremu ukrepanju. "Nov teroristični napad v Londonu. Te živali so nore, obravnavati jih je treba trdo in močno," je zapisal na Twitterju.

London, Napad z avtom | Avtor: Epa Epa

Napad v Torontu Terorizem Svet S kombijem zapeljal v množico, mrtvi in ranjeni Nož kri nasilje umor dokaz Prvič v zgodovini Svet London prehitel New York

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • mph 18:46 14.avgust 2018.

    Za take rabimo ločene zakone, s takimi dejanji, ko je enkrat 100% potrjena krivda, pa bi jim morali avtomatično vzeti vse človekove pravice.

  • majab 18:21 14.avgust 2018.

    Vsaka takšna dejanja so priprava za prihod novega Dolfija. Vprašanje časa.