Svet
1322 ogledov

London: Pred parlamentom zapeljal v varnostne prepreke, veliko pešcev ranjenih

Britanska policija
1/2
Epa
Policija je voznika avtomobila že pridržala.

Iz Scotland Yarda so potrdili, da se je pred parlamentom avtomobil zaletel v ogrado. "Moškega voznika avtomobila so policisti pridržali na mestu. Več pešcev je bilo poškodovanih. Policisti ostajajo na terenu," so še dodali.

Po njihovih ocenah ni bil v incidentu nihče huje poškodovan.

Zaenkrat pri policiji še ne morejo oceniti, ali je nesreča povezana s terorizmom, čeprav več očividcev trdi, da se je voznik v pešce zaletel namenoma.

Zaradi incidenta, ki se je pripetil ob 7.37 po lokalnem času, je policija zaprla širše območje okoli britanskega parlamenta, na prizorišče pa so pohiteli oboroženi policisti, reševalci in gasilci. Med drugim je zaprta tudi podzemna postaja Westminister.

Na posnetkih, ki so zaokrožili po družbenih medijih, so policisti obkolili avtomobil, moškega vklenili v lisice in odvedli s prizorišča.

Mediji poročajo, da je na prizorišču več deset policijskih avtomobilov. Poškodovan pa naj bi bil najmanj en kolesar ter več pešcev.

Zaradi varnosti je britanski parlament že dlje obdan z varnostnimi ogradami iz jekla in betona. Namestili so jih po marcu lani, ko je je napadalec z vozilom na Westministrskem mostu namenoma zapeljal v množico ljudi in zabodel policista pred britanskim parlamentom.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • kapibara 09:45 14.avgust 2018.

    Ni panike, zaradi teškega otroštva je psihič in s tem to ni teroristični napad..