Svet
1645 ogledov

S kombijem zapeljal v množico, mrtvi in ranjeni

Napad v Torontu
1/14
Epa
Osumljenca je policija že aretirala.

Moški, ki je z najetim kombijem v ponedeljek v kanadskem Torontu zapeljal v množico pešcev, je pri tem ubil najmanj deset ljudi, okoli 15 jih je ranjenih. Policija je dejanje, ki se je zgodilo sredi dneva in 16 kilometrov od prizorišča zasedanja ministrov skupine G7, označila za nameren napad.

Eden od očividcev je za City News povedal, da je voznik "zadel vsakega, ki mu je prišel na pot".

Voznik za kombijem opozarjal s hupo

Voznik, ki je vozil za kombijem je dejal, da je poskušal s trobljenjem opozoriti pešce. "Videl sem vsaj šest, sedem ljudi, ki jih je kombi zadel in so leteli po zraku," je povedal za kanadske medije. 

"Dejanje se vsekakor zdi namerno," je novinarjem dejal vodja policije v največjem kanadskem mestu Mark Saunders. Minister za javno varnost Ralph Goodale je dodal, da se na podlagi dostopnih informacij ne zdi, da bi bil incident povezan z nacionalno varnostjo.

Napad v Torontu | Avtor: Epa Epa
Osumljenec se je predal

Policija je na prizorišču napada na križišču ulice Yonge in avenije Finch aretirala osumljenca. Ta se je predal, potem ko se je znašel nasproti policista in sta drug v drugega merila z orožjem. Gre za 25-letnega Aleka Minassiana iz severnega predmestja Toronta. Njegov motiv zaenkrat ni znan, osumljenec ni bil znanec policije. 

Število smrtnih žrtev je s prvotnih devet naraslo na deset, saj je eden od ranjenih podlegel poškodbam. V bolnišnicah po mestu ostaja še 15 ljudi. Primer po besedah Saundersa preiskujejo tako lokalni kot zvezni preiskovalci.

Ni povezano z zasedanjem G7?

Napad se je zgodil 16 kilometrov od konferenčnega centra, ki gosti srečanje zunanjih ministrov skupine G7, a po navedbah oblasti nič ne kaže, da bi bil z njim povezan. Zasedanje se bo kot načrtovano danes nadaljevalo.

Napad v Torontu | Avtor: Epa Epa
Napadi z vozil, ki so jih izvedli skrajneži, so bili že večkrat usodni za večje število ljudi v več mestih in prestolnicah, vključno z Londonom, Parizom, New Yorkom in Nico.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.