Svet
7118 ogledov

Močna eksplozija v bližini letališča

Bologna, eksplozija Reševalni pas/Twitter
Italija. Vzrok eksplozije še ni potrjen.

V bližini letališča v Bologni je eksplodiral kamion, ki je po prvih informacijah prevažal vnetljive snovi. Kot poročajo gasilci je eksplodirala cisterna.

Zaradi več eksplozij, ki so sledile, se je delno zrušil tudi eden od nadvozov nad avtocesto Bologna-Taranto in zasul cesto pod seboj. V avtocesti je zazevala velika luknja, pogorele so tudi lesene protizvočne ograje, ki so bile nameščene na tem območju, navaja italijanska tiskovna agencija Ansa.

Območje so zaprli za ves promet, da bi reševalnim in gasilskim ekipam olajšali delo. Evakuirali so tudi številne prestrašene stanovalce. Po dosedanjih ugotovitvah sta umrli dve osebi, število poškodovanih je po poročanju La Repubblice naraslo že na okoli 70, od tega najmanj 14 huje. Reševalci ne izključujejo, da bi bilo končno število poškodovanih še višje.

Do trčenja je prišlo na avtocestnem kraku, ki skozi mesto Bologna povezuje t. i. avtocesto sonca Milano-Neapelj, ki po zahodni strani države povezuje sever in jug Italije, ter avtocesto A14 Bologna-Taranto. Po trčenju tovornjaka in večjega števila vozil je prišlo do požara, ki mu je sledilo več eksplozij.

Avtocesta je na tem odseku v obe smeri zaprta za ves promet, po navedbah Anse pa bo potrebnega kar nekaj časa, da bodo promet na odseku, ki povezuje vzhod in zahod Italije, ponovno vzpostavili.

Nemška policija Nemčija Svet V eksploziji umrla mati in 7-letnik eksplozija Karlovac Na hrvaškem Svet Huda eksplozija. V ruševinah umrl moški.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.