Svet
24651 ogledov

Več silovitih eksplozij sredi Reke

24sata
Sredi Reke so včeraj večkrat silovito počilo.

Pripravljale smo se na odprtje lokala, ko je okoli osmih na vso moč počilo. Občutek smo imele, da so nam popokali bobniči, ušesa so nas zabolela. Nismo vedele, kaj se dogaja, smo pa opazile, da je zmanjkalo elektrike. Po dveh minutah je spet počilo, pred lokalom pa se je začelo kaditi. Sledili sta še dve eksploziji, nastala je panika, dogajanje v središču starega dela Reke opisujejo natakarice v bližnjem lokalu.

Na tem območju že dva meseca preurejajo prostore za prihod nove trgovine.

Na kraj eksplozije so takoj prispele dežurne službe policistov, gasilcev in prve pomoči, ki so zavarovali kraj dogajanja.

Po eksploziji je brez elektrike ostalo nekaj več kot tisoč gospodinjstev in poslovnih prostorov v okolici, na večjem delu Reke niso delovali semaforji.

Po navedbah tamkajšnjega elektro distributerja je počilo, ker so gradbinci prekinili oziroma presekali enega glavnih vodov visoko napetostnega 10 KV kabla.

Gradbeno podjetje pa je pojasnilo, da je eksplodiralo, ker je v stik z električnim kablom prišla voda.

Po nekaj urah so gospodinjstva in trgovine spet dobili elektriko, v eksploziji pa na srečo nihče ni bil poškodovan.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • 6a6330cf643e6297e0f11772a01ce2d9c0c144b1 12:38 07.junij 2018.

    Kabel je eksplodiral, ker je vanj vdrla voda... So verjetno kar zamolčali, da je sočasno s tem vanj luknjo delala kaka štemarca. Na spletu je kar nekaj posnetkov podobnih vdorov vode v kable ob takih delih.

  • alen04 11:52 07.junij 2018.

    Jaz sem mpa mislu, da je Muhamed pršu sezono rešit.