Eksplozija v Srbiji: osem mrtvih!

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Zgodila se je huda nesreča, ki je botrovala tragediji. O vzrokih še ugibajo.
Oglej si celoten članek

V rudniku Soko blizu Sokobanje v vzhodni Srbiji se je po eksploziji udrl del jame. Nekaj rudarjev je ostalo ujetih v podzemlju, poročajo srbski mediji. Osem ljudi je umrlo, je potrdil direktor Zdravstvenega doma Aleksinac Rodoljub Živadinović.

Direktor Splošne bolnišnice Aleksinac Goran Vidić je dejal, da je bilo v ustanovo pod njegovim vodstvom sprejetih 18 rudarjev - trije s težkimi poškodbami.

"Situacija je težka. Prišle so družine, ljudje so vznemirjeni. To na žalost ni naša prva nesreča. Aleksinac in okolica sta znana po teh stvareh," je za RTS dejal Vidić. 

V rudniku Soko je leta 1974, prav tako zaradi eksplozije metana, umrlo 15 rudarjev. Le leto kasneje je v še eni nesreči izdihnilo pet ljudi. Leta 1998 je v še eni eksploziji metana umrlo kar 29 rudarjev. Rudnik črnega premoga Soko je znan po stalni večji količini tega plina in zato velja za zelo nevarnega.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:37 2. April 2022.

    Potrebno je dodati, da so se delavci dva dni prej pritozevali nad glavoboli in povdarjali, da je v jami metan. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.