Eksplozija kemične tovarne na Češkem

V eksploziji v kemični tovarni Unipetrol na Češkem po prvih znanih informacijah umrlo šest ljudi.
Oglej si celoten članek

Da je v kemični tovarni v bližini Prage na Češkem v eksploziji umrlo šest ljudi, je za lokalno češko agencijo ČTK potrdila Vladimíra Kereková, predstavnica regionalnih gasilcev. Lokalna češka agencija ČTK poroča tudi, da je več ljudi ranjenih.

Predstavniki Unipetrola so dogodek v tovarni potrdili, a zaenkrat še niso posredovali dodatnih informacij. V bližnji bolnišnici so sprožili načrt ukrepanja v izrednih razmerah in so pripravljeni na sprejem večjega števila ranjenih. Ker tovarna ni v bližini mesta, okoliški prebivalci naj ne bi bili v nevarnosti. Pristojni mesta Kralupy nad Vltavo, kjer se je nesreča zgodila, so na Twitterju pojasnili, da zdravje prebivalcev naj ne bi bilo ogroženo, a dogajanje še spremljajo.

Nesreča se je zgodila v tovarni podjetja Unipetrol v mestu Kralupy nad Vltavo, ki leži približno 30 kilometrov severno od Prage.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.