Svet
1969 ogledov

Eksplozija kemične tovarne na Češkem

V eksploziji v kemični tovarni Unipetrol na Češkem po prvih znanih informacijah umrlo šest ljudi.

Da je v kemični tovarni v bližini Prage na Češkem v eksploziji umrlo šest ljudi, je za lokalno češko agencijo ČTK potrdila Vladimíra Kereková, predstavnica regionalnih gasilcev. Lokalna češka agencija ČTK poroča tudi, da je več ljudi ranjenih.

Predstavniki Unipetrola so dogodek v tovarni potrdili, a zaenkrat še niso posredovali dodatnih informacij. V bližnji bolnišnici so sprožili načrt ukrepanja v izrednih razmerah in so pripravljeni na sprejem večjega števila ranjenih. Ker tovarna ni v bližini mesta, okoliški prebivalci naj ne bi bili v nevarnosti. Pristojni mesta Kralupy nad Vltavo, kjer se je nesreča zgodila, so na Twitterju pojasnili, da zdravje prebivalcev naj ne bi bilo ogroženo, a dogajanje še spremljajo.

Nesreča se je zgodila v tovarni podjetja Unipetrol v mestu Kralupy nad Vltavo, ki leži približno 30 kilometrov severno od Prage.

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.