Elektronske cigarete ne pomagajo

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Dokazov, da elektronske cigarete pomagajo pri odvajanju, ni.
Oglej si celoten članek

Takšne so ugotovitve študije, ki jo je pripravilo italijansko ministrstvo za zdravje.

Kot ugotavljajo, ni znanstvenih dokazov, da elektronske cigarete pomagajo v boju proti odvisnosti od kajenja, ter posebej izpostavljajo škodljivost za mlade, saj v telo vnašajo nikotin. Uporaba tega pripomočka bi namreč pri mladih lahko bila prvi korak na poti do uporabe pravih cigaret.

Združenje uporabnikov elektronskih cigaret se je na poročilo odzvalo z besedami, da je pripomoček namenjen za pomoč ljudem, ki so že kadilci, in se želijo odvaditi kajenja.

Roberta Pacifici, direktorica oddelka, ki se ukrvaja z odvisnostmi na nacionalnem inštitutu za varovanje zdravja, je za italijansko tiskovno agencijo ANSA povedala: "Lahko rečemo, da elektronska cigareta manj strupena, vendar ne moremo trditi, da je popolnoma neškodljiva." Po njenih besedah je potreben preudaren pristop, saj zelo malo vemo o tem, do kakšne mere so cigarete dejansko škodljive.

Elektronske cigarete so v Italiji, pa tudi drugod po svetu, vedno bolj priljubljene.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.