Ena družina, en pes

Foto: Žurnal24 Tisti, ki imajo doma več kot enega psa, se bojijo, da jim bodo ljubljenčke odvze
Prebivalcem Šanghaja bodo z zakonom prepovedali lastništvo več kot enega psa. V Šanghaju pripravljajo nov zakon, ki bo družinam dovoljeval imeti le enega psa, saj se spopadajo z vse večjim številom domačih živali in se otepajo stekline.
Oglej si celoten članek

Zakon stopa v veljavo jutri in predvideva tudi znižanje pristojbin za lastništvo psov, ki jih morajo plačevati vsako leto. Upajo, da bo ta ukrep lastnike spodbudil k temu, da bodo prijavili vse pse. Po sedanjih ocenah je v mestu prijavljenih okoli 140.000 psov, medtem ko je vseh okoli 800.000. Kljub temu nekateri menijo, da bodo z zakonom posegli v njihovo zasebnost.

Šanghaj z novim zakonom sledi zgledu Pekinga in Guangzhouja, ki sta se zatekla k podobni ureditvi. Policija v Šanghaju, mestu s 23 milijoni prebivalci, dobiva na tisoče klicev dnevno zaradi pasjih ugrizov. Zaradi naraščanja števila živali se je povečalo tudi število okužb s steklino. Na Kitajskem zaradi stekline vsako leto umre skoraj 2500 ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.