Svet
4 ogledov

Ena družina, en pes

Tisti, ki imajo doma več kot enega psa, se bojijo, da jim bodo ljubljenčke odvze Žurnal24 main
Prebivalcem Šanghaja bodo z zakonom prepovedali lastništvo več kot enega psa. V Šanghaju pripravljajo nov zakon, ki bo družinam dovoljeval imeti le enega psa, saj se spopadajo z vse večjim številom domačih živali in se otepajo stekline.

Zakon stopa v veljavo jutri in predvideva tudi znižanje pristojbin za lastništvo psov, ki jih morajo plačevati vsako leto. Upajo, da bo ta ukrep lastnike spodbudil k temu, da bodo prijavili vse pse. Po sedanjih ocenah je v mestu prijavljenih okoli 140.000 psov, medtem ko je vseh okoli 800.000. Kljub temu nekateri menijo, da bodo z zakonom posegli v njihovo zasebnost.

Šanghaj z novim zakonom sledi zgledu Pekinga in Guangzhouja, ki sta se zatekla k podobni ureditvi. Policija v Šanghaju, mestu s 23 milijoni prebivalci, dobiva na tisoče klicev dnevno zaradi pasjih ugrizov. Zaradi naraščanja števila živali se je povečalo tudi število okužb s steklino. Na Kitajskem zaradi stekline vsako leto umre skoraj 2500 ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.