Enosmerne poti na Mars si želi že tisoč ljudi

Več kot tisoč ljudi se je prijavilo za enosmerni let na Mars, ki ga organizira nizozemsko podjetje Mars One.
Oglej si celoten članek

Mars One bo na podlagi prejetih prijavnic izbralo štiri ljudi, ki bodo kot astronavti leta 2023 poleteli na Mars. A njihova ponudba velja samo za eno smer. Potovanje na rdeči planet bo trajalo sedem mesecev.

Neprofitna organizacija namreč načrtuje obljudeno naselbino na Marsu, kamor bodo čet deset let poslali prve prebivalce. Iz organizacije so sporočili, da ne iščejo kandidatov z vojaškimi, letalskimi ali znanstvenimi izkušnjami, nobene vloge ne igra niti narodnost. Pomembno je, da so potencialni astronavti inteligentni, da so v dobri psiho-fizični kondiciji, ter da so pripravljeni osem let posvetiti usposabljanju, pripravam in izobraževanju, preden poletijo na rdeči planet. Kvalitete, ki jih iščejo, so: pripravljenost graditi in vzdrževati zdrave odnose, osebna stabilnost in sposobnost zaupanja v druge ljudi. Seveda pa morajo biti kandidati starejši od 18 let.

Predstavniki organizacije Mars One so ob tem poudarili, naj vsi morebitni kandidati pozorno preberejo vse pogoje sodelovanja. Med drugim namreč piše, da bodo morali v primeru, če bodo izbrani, na Marsu ostati do konca življenja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • mph
    17:22 17. Januar 2013.

    Dejansko verjetno še 50 let to ne bo izvedljivo. Da niti ne govorimo kaj pomeni živeti v samicisss par m …

  • 09:59 15. Januar 2013.

    Pa vse naše politike! Polovica jih je tako ali tako kazensko bila ovadena....

  • 21:39 14. Januar 2013.

    ojej..do konca življenja tam ostat ? Naj zapornike pošljejo

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.