Erdogan: Turčija ni evropsko begunsko taborišče

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Evropa se ne more izogniti problemu afganistanskih beguncev s trdnim zapiranjem meja, je v četrtek zvečer izjavil turški predsednik Recep Tayyip Erdogan.
Oglej si celoten članek

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je opozoril, da ni naloga Turčije, da bi bila evropsko begunsko taborišče, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Potem ko so v Afganistanu talibani prevzeli oblasti, zahodne države pa nadaljujejo evakuacijo svojih državljanov in afganistanskih sodelavcev iz države, je Erdogan Evropo posvaril pred politiko izolacije beguncev. Evropa se na problem afganistanskih beguncev ne sme odzvati s trdim zapiranjem meja. "Če to stori, "Evropa ne le krši mednarodno pravo, ampak tudi obrača hrbet humanitarnim vrednotam," je dejal.

V Turčiji poleg 3,6 milijona beguncev iz Sirije živi več sto tisoč drugih migrantov, med drugim tudi iz Afganistana. EU in Turčija sta leta 2016 dosegli dogovor o finančni pomoči Ankari v zameno za pomoč turških oblasti pri omejevanju migracij v Evropo. Dogovor je takrat pripomogel h končanju begunske krize v Evropi.

dezurni@styria-media.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 18:07 20. Avgust 2021.

    Lahko vam dostavimo nekaj covida, mi ga imamo na zalogo za naslednjih pet let ! Ti kar poklici Tonija, bo …

  • 14:10 20. Avgust 2021.

    Ne razumem. Zakaj ne bežijo v Pakistan, pa Iran, pa v Indijo koromandijo, kjer se cedi baje med in mleko. …

  • 13:11 20. Avgust 2021.

    Naj zaprejo meje, 'begunce' naj pošljejo domov, begunce iz soseščine (posebej Kurde) pa naj zavarujejo, dokler nevarnost traja . Migranti …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.