EU uvaja "Made in Europe"

Foto: EPA
Foto: EPA
Izdelki, ki bodo nastajali v državah Evropske Unije bodo morali imeti v kratkem označeno državo porekla, lahko pa bodo označene tudi le z oznako Made in Europe.
Oglej si celoten članek

Evropski parlament je podprl predlog, da se začne z označevanjem ne prehrambenih izdelkov za široko uporabo. Vzrok je boljši nadzor kakovosti in varnostnih standardov.

Predlog predvideva, da bo označevanje obvezno za vse članice Evropske Unije, vsi proizvodi pa bodo morali biti ustrezno označeni. Evropski proizvajalci bodo imeli možnost na embalaži namesto države označiti, da je izdelek evropskega porekla, v primeru, da bo izdelek nastajal v več različnih državah, pa bo poreklo označeno z državo, ki bo imela pri nastanku izdelka največji delež. Predlagatelji zakona menijo, da bi z obveznim označevanjem lažje sledili poreklu izdelka, od tovarne do končnega potrošnika.

S tem bi se EU izenačila z največjima trgovinskima partnerjema ZDA in Kitajsko, kjer je označevanje že obvezno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 23:31 16. April 2014.

    Made in EU je zakon, ne vem zakaj je treba Europe pisat ... Kot ce bi namesto USA pisalo Made …

  • 23:31 16. April 2014.

    Aja od kdaj je pa Made in the UK pojem kakovosti?? Hahaa jao jao.

  • 23:30 16. April 2014.

    Naivnez, upam da ves, da Made in Germany ni oznacba drzave porekla, ampak v bistvu blagovna znamka. Tri cetrt stvari …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.