Europol in Eurojust razkrinkala mrežo pedofilov

Foto: Žurnal24 (Foto: iStockphoto)
Evropski policijski urad Europol in urad za pravosodno sodelovanje Eurojust sta uspešno razkrinkala mrežo, ki se je ukvarjala z razpečevanjem pedofilskih posnetkov.
Oglej si celoten članek

Kot so danes sporočili v Haagu, je bilo v mreži okoli 2500 strank v 19 državah, od katerih so jih za zdaj prijeli 92. Med njimi so učitelji, zdravniki in pravniki, je pojasnil predstavnik Europola Menno Hagemeijer.

Kot je pojasnil, je med žrtvami 21 deklic iz Ukrajine in dve iz Belgije. Imajo od 9 do 16 let, posnetki pa prikazujejo, kako so jih zvabili v spolne akte z obljubami o donosnih karierah fotomodelov. Po besedah Hagemeijerja je preiskavo julija 2006 sprožila avstralska policija, ko je odkrila posnetke Belgijca, kako posiljuje svoje hčerke, poročajo tuje agencije.

Na podlagi teh posnetkov je policija že lani prijela omenjenega Belgijca in Italijana, Sergia Marzolo, ki je omenjeni video posnel. Predvsem slednji naj bi bil eden od glavnih v tej mreži in naj bi posnel okoli 150 pedofilskih videoposnetkov v Ukrajini, Belgiji in na Nizozemskem. Prijeli so ga dan pred tem, ko se je hotel za stalno preseliti v Ukrajino.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.