Svet
10 ogledov

Europol in Eurojust razkrinkala mrežo pedofilov

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Evropski policijski urad Europol in urad za pravosodno sodelovanje Eurojust sta uspešno razkrinkala mrežo, ki se je ukvarjala z razpečevanjem pedofilskih posnetkov.

Kot so danes sporočili v Haagu, je bilo v mreži okoli 2500 strank v 19 državah, od katerih so jih za zdaj prijeli 92. Med njimi so učitelji, zdravniki in pravniki, je pojasnil predstavnik Europola Menno Hagemeijer.

Kot je pojasnil, je med žrtvami 21 deklic iz Ukrajine in dve iz Belgije. Imajo od 9 do 16 let, posnetki pa prikazujejo, kako so jih zvabili v spolne akte z obljubami o donosnih karierah fotomodelov. Po besedah Hagemeijerja je preiskavo julija 2006 sprožila avstralska policija, ko je odkrila posnetke Belgijca, kako posiljuje svoje hčerke, poročajo tuje agencije.

Na podlagi teh posnetkov je policija že lani prijela omenjenega Belgijca in Italijana, Sergia Marzolo, ki je omenjeni video posnel. Predvsem slednji naj bi bil eden od glavnih v tej mreži in naj bi posnel okoli 150 pedofilskih videoposnetkov v Ukrajini, Belgiji in na Nizozemskem. Prijeli so ga dan pred tem, ko se je hotel za stalno preseliti v Ukrajino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.