Europol išče osumljenca za eksplozije

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Europol išeč moškega, ki naj bi stal za napadi v Ikei. Moški je stra med 35 in 45 let, temnih las. Posnela ga je kamera.
Oglej si celoten članek

Po ocenah Europola za preteklimi napadi v trgovinah švedskega pohištvenega velikana Ikea stoji isti človek. V petek je Europol objavil opis osumljenca, starega od 35 do 45 let, ter fotografijo temnolasega moškega s sončnimi očali, ki vstopa v eno od Ikeinih trgovin.

Osumljenca so posnele nadzorne kamere v Ikeinih trgovinah v nizozemskem Eindhovnu in belgijskem Gentu. Poleg tega obstajajo očividci, ki so ga videli bežati s prizorišč eksplozij.

V preteklih mesecih je več Ikeinih trgovin v Franciji, na Nizozemskem, v Belgiji in Nemčiji je pretresel niz manjših eksplozij.

Konec maja so v trgovinah v Gentu, Eindhovnu in francoskem Lillu eksplodirala manjša pirotehnična sredstva, skrita v budilke, ki niso povzročila škode. Junija je nato odjeknila eksplozija v trgovini v nemškem Dresdnu in lažje poškodovala dva človeka. V Ikeini trgovini v Pragi pa so minuli teden policisti še pravočasno odstranili manjšo eksplozivno napravo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.