Svet
6 ogledov

Europol išče osumljenca za eksplozije

Iz švedskega pohištvenega koncerna Ikea so sporočili, da zaradi niza napadov ne Žurnal24 main
Europol išeč moškega, ki naj bi stal za napadi v Ikei. Moški je stra med 35 in 45 let, temnih las. Posnela ga je kamera.

Po ocenah Europola za preteklimi napadi v trgovinah švedskega pohištvenega velikana Ikea stoji isti človek. V petek je Europol objavil opis osumljenca, starega od 35 do 45 let, ter fotografijo temnolasega moškega s sončnimi očali, ki vstopa v eno od Ikeinih trgovin.

Osumljenca so posnele nadzorne kamere v Ikeinih trgovinah v nizozemskem Eindhovnu in belgijskem Gentu. Poleg tega obstajajo očividci, ki so ga videli bežati s prizorišč eksplozij.

V preteklih mesecih je več Ikeinih trgovin v Franciji, na Nizozemskem, v Belgiji in Nemčiji je pretresel niz manjših eksplozij.

Konec maja so v trgovinah v Gentu, Eindhovnu in francoskem Lillu eksplodirala manjša pirotehnična sredstva, skrita v budilke, ki niso povzročila škode. Junija je nato odjeknila eksplozija v trgovini v nemškem Dresdnu in lažje poškodovala dva človeka. V Ikeini trgovini v Pragi pa so minuli teden policisti še pravočasno odstranili manjšo eksplozivno napravo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.