Evakuirali mednarodno vesoljsko postajo

Foto: EPA
Foto: EPA
Astronavte so evakuirali iz ameriškega dela Mednarodne vesoljske postaje. Sumili so namreč na puščanje amonijaka, ki ga uporabljajo za hlajenje
Oglej si celoten članek

Nasa sicer meni, da je šlo najbrž za težavo s senzorji pritiska, na podlagi katerih so sklepali, da gre morda za puščanje, poroča BBC. 

Astronavti niso bili v nevarnosti, je zagotovila ruska vesoljska agencija. Šest članov posadke si je namreč takoj namestilo dihalne aparate, premaknili so se v ruski del postaje in za seboj zaprli loputo, ki jo povezuje z ameriškim delom. 

Na postaji sta ameriška astronovta Barry Wilmore in Terry Virts, ruski astronavti Elena Serova, Aleksander Samokutjajev in Anton Škaplerov, Evropska vesoljska agencija pa ima na postaji astronavtko Samantho Cristoforetti.

Alarm se je sprožil, medtem ko so razkladali več kot 2,5 tone potrebščin in znanstvenih pripomočkov, ki jih je pripeljal "vesoljski tovornjak“ SpaceX Dragon. 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.