Svet
14 ogledov

Evakuirali mednarodno vesoljsko postajo

Mednarodna vesoljska postaja EPA
Astronavte so evakuirali iz ameriškega dela Mednarodne vesoljske postaje. Sumili so namreč na puščanje amonijaka, ki ga uporabljajo za hlajenje

Nasa sicer meni, da je šlo najbrž za težavo s senzorji pritiska, na podlagi katerih so sklepali, da gre morda za puščanje, poroča BBC. 

Astronavti niso bili v nevarnosti, je zagotovila ruska vesoljska agencija. Šest članov posadke si je namreč takoj namestilo dihalne aparate, premaknili so se v ruski del postaje in za seboj zaprli loputo, ki jo povezuje z ameriškim delom. 

Na postaji sta ameriška astronovta Barry Wilmore in Terry Virts, ruski astronavti Elena Serova, Aleksander Samokutjajev in Anton Škaplerov, Evropska vesoljska agencija pa ima na postaji astronavtko Samantho Cristoforetti.

Alarm se je sprožil, medtem ko so razkladali več kot 2,5 tone potrebščin in znanstvenih pripomočkov, ki jih je pripeljal "vesoljski tovornjak“ SpaceX Dragon. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.