Evakuirali živalski vrt zaradi pobeglih levov

Foto: Facebook @ZooLeipzig
Foto: Facebook @ZooLeipzig
V živalskem vrtu v Leipzigu so evakuirali vse obiskovalce. Iz svoje ograde sta namreč pobegnila dva leva.
Oglej si celoten članek

Leva Majo in Motshegetsi sta zjutraj pobegnila iz svoje ograde. Oskrbniki so nemudoma evakuirali vse obiskovalce in do nadaljnjega zaprli živalski vrt. Napori, da bi živali ujeli in vrnili v ogrado, so po več urah le obrodili sadove. Enega od levov so zadeli s puščico, v kateri je bilo pomirjevalo, piše The Independent. Sprva so sicer poročali, da naj bi enega od levov usmrtili.

Omenjeni portal še piše, da so drugega leva uspešno usmerili nazaj v ogrado, kjer se mu bo verjetno kmalu pridružil tudi drugi lev. Kako sta leva pobegnila iz ograde, še ni jasno. K sreči pa se je njun pobeg končal dobro za vse vpletene.  

Tiskovna predstavnica živalskega vrta Maria Saegebarth je za LVZ.de povedala, da sta leva v živalskem vrtu šele slab mesec. Pripeljali so ju iz živalskega vrta v Baslu in sta bila tako šele v fazi privajanja na novo okolje. Na Facebook strani integracijo približno leto dni starih levov opisali kot zelo pozitivno. 


 xxx

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.