Svet
30 ogledov

Evakuirali živalski vrt zaradi pobeglih levov

lev Facebook @ZooLeipzig
V živalskem vrtu v Leipzigu so evakuirali vse obiskovalce. Iz svoje ograde sta namreč pobegnila dva leva.

Leva Majo in Motshegetsi sta zjutraj pobegnila iz svoje ograde. Oskrbniki so nemudoma evakuirali vse obiskovalce in do nadaljnjega zaprli živalski vrt. Napori, da bi živali ujeli in vrnili v ogrado, so po več urah le obrodili sadove. Enega od levov so zadeli s puščico, v kateri je bilo pomirjevalo, piše The Independent. Sprva so sicer poročali, da naj bi enega od levov usmrtili.

Omenjeni portal še piše, da so drugega leva uspešno usmerili nazaj v ogrado, kjer se mu bo verjetno kmalu pridružil tudi drugi lev. Kako sta leva pobegnila iz ograde, še ni jasno. K sreči pa se je njun pobeg končal dobro za vse vpletene.  

Tiskovna predstavnica živalskega vrta Maria Saegebarth je za LVZ.de povedala, da sta leva v živalskem vrtu šele slab mesec. Pripeljali so ju iz živalskega vrta v Baslu in sta bila tako šele v fazi privajanja na novo okolje. Na Facebook strani integracijo približno leto dni starih levov opisali kot zelo pozitivno. 


 

 

 Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.