Evropo pokril oranžen sneg

Foto: PrtScr Instagram Margarita Alshina
Foto: PrtScr Instagram Margarita Alshina
Zaradi nove odeje je vzhodna Evropa videti kot površje Marsa.
Oglej si celoten članek

Smučišča v Ukrajini, Rusiji, Bolgariji in Romuniji so v zadnjem času nenavadno obarvana. Namesto običajno belega snega je območje prekril oranžen sneg. Vremenoslovci menijo, da je za nenavadne prizore kriva mešanica saharskega peska, praha in cvetnega prahu. 

Iznad Sahare je namreč zaneslo puščavski prah nad Evropo. Na omenjenih območjih se je usedel tudi na smučišču. Vremenoslovci dodajajo, da se podobni prizori pojavljajo na približno pet let. Leta 2007 so podoben snega izkusili na jugu Sibirije. 

"Ko se pesek dvigne v zgornje plasti ozračja, ga lahko zanese kamorkoli. Na satelitskih posnetkih Nase je videti premikanje veliko peska in prahu v ozračju preko Mediterana," je za The Independent dejal vremenoslovec Steven Keats. 

Na spletu je objavljenih veliko fotografij z vzhodnoevropskih smučišč, na katerih so smučarji ujeli zanimivo igro narave. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.