Evropski kadilci vse bolj omejeni

Foto: Žurnal24 Kadilcem v Franciji, Nemčiji in na Nizozemskem je odbilo.
Kadilcem po Evropi se prostor, kjer se lahko predajajo svoji razvadi, vse bolj krči. Z novim letom jim bo precej težje v Franciji, Nemčiji in na Nizozemskem.
Oglej si celoten članek

V Franciji je  začela veljati prepoved kajenja v lokalih, restavracijah in nočnih klubih. "Ne bo popuščanja pri zakonu," je opozorila francoska ministrica za zdravje Roselyne Bachelot in  državljane pozvala, naj začnejo protikadilski zakon spoštovati že z današnjim dnem. Dodala je, da " bodo tolerantni, če bo kdo želel počakati do 2. januarja".

Prepoved kajenja v javnih prostorih je v Franciji sicer začela veljati že februarja 2007, restavracijam in lokalom pa so dali dodatnih 11 mesecev časa, da bi lahko uredili ločene prostore za kajenje z ventilatorji.

Večina Nemčije že s prepovedjo
Prepoved kajenja v lokalih in restavracijah je danes začela veljati tudi v osmih nemških zveznih deželah. Trem zveznim deželam, kjer je že doslej veljala prepoved, so se pridružili še na Bavarskem, Berlinu, Brandenburgu, Bremnu, Hamburgu, Mecklenburrg-Pomorjanskem, Saški-Anhalt in Schleswig-Holsteinu. V omenjenih zveznih deželah, razen na Bavarskem, je  kajenje dovoljeno v ločenih prostorih. V preostalih petih deželah želijo prepoved uveljaviti še do poletja.

Na Nizozemskem bo danes 70 odstotkov hotelov, restavracij in lokalov začelo prostovoljno spoštovati prepoved kajenja, s 1. julijem pa bo z zakonom uveljavljena prepoved začela veljati v celotnem gostinskem in hotelirskem sektorju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.