Svet
1 ogledov

Evropski kadilci vse bolj omejeni

Kadilcem v Franciji, Nemčiji in na Nizozemskem je odbilo. Žurnal24 main
Kadilcem po Evropi se prostor, kjer se lahko predajajo svoji razvadi, vse bolj krči. Z novim letom jim bo precej težje v Franciji, Nemčiji in na Nizozemskem.

V Franciji je  začela veljati prepoved kajenja v lokalih, restavracijah in nočnih klubih. "Ne bo popuščanja pri zakonu," je opozorila francoska ministrica za zdravje Roselyne Bachelot in  državljane pozvala, naj začnejo protikadilski zakon spoštovati že z današnjim dnem. Dodala je, da " bodo tolerantni, če bo kdo želel počakati do 2. januarja".

Prepoved kajenja v javnih prostorih je v Franciji sicer začela veljati že februarja 2007, restavracijam in lokalom pa so dali dodatnih 11 mesecev časa, da bi lahko uredili ločene prostore za kajenje z ventilatorji.

Večina Nemčije že s prepovedjo
Prepoved kajenja v lokalih in restavracijah je danes začela veljati tudi v osmih nemških zveznih deželah. Trem zveznim deželam, kjer je že doslej veljala prepoved, so se pridružili še na Bavarskem, Berlinu, Brandenburgu, Bremnu, Hamburgu, Mecklenburrg-Pomorjanskem, Saški-Anhalt in Schleswig-Holsteinu. V omenjenih zveznih deželah, razen na Bavarskem, je  kajenje dovoljeno v ločenih prostorih. V preostalih petih deželah želijo prepoved uveljaviti še do poletja.

Na Nizozemskem bo danes 70 odstotkov hotelov, restavracij in lokalov začelo prostovoljno spoštovati prepoved kajenja, s 1. julijem pa bo z zakonom uveljavljena prepoved začela veljati v celotnem gostinskem in hotelirskem sektorju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.