Farsa: Poslanci želijo obdržati 330 evrov dodatka, čeprav delajo od doma

Foto: EPA Evropski parlament Foto: EPA evropski parlament
Poslanci Evropskega parlamenta želijo obdržati nekaj manj kot 330 evrov mesečnega dodatka, čeprav zaradi koronavirusa delajo od doma.
Oglej si celoten članek

V Evropskem parlamentu se odločajo, ali bodo obdržali mesečni dodatek, ki ga prejemajo zaradi stroškov s hoteli in prehrano v Bruslju oziroma Strassbourgu, kjer delajo.

Evropski poslanci, ki letno zaslužijo prek sto tisoč evrov, se morajo običajno vpisati v poseben register, s katerim potrdijo prisotnost, da so do dodatka upravičeni. Evropski parlament bi moral danes imeti sejo, a so poslance pozvali, naj zaradi koronavirusa ostanejo doma.

Omogočili pa so jim, da bodo lahko glasovali o treh ključnih predlogih, ki jih je v boju proti posledicam koronavirusa, pripravila Evropska komisija.

EU Observer piše, da naj bo poljski poslanec Karol Karksi predlagal, da se dodatki ohranijo kljub delu od doma. Predlog utemeljuje z dejstvom, da so morali poslanci hotele rezervirati, še preden je kriza s koronavirusom izbruhnila.

Po poročanju britanskega časopisa Express bo vodstvo Evropskega parlamenta o usodi dodatka poslancev odločalo v kratkem.

Foto: EPA evropski parlament

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 08:42 26. Marec 2020.

    Le kaj delajo od doma,če prevajalcev ni v službi................

  • 14:53 25. Marec 2020.

    A vam je sedaj jasno, za kaj sta o svojem raku, pred volitvami, govorila Peterle in fajonka.. Ker sta hotel …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.