Svet
1971 ogledov

Farsa: Poslanci želijo obdržati 330 evrov dodatka, čeprav delajo od doma

Evropski parlament
1/2
EPA
Poslanci Evropskega parlamenta želijo obdržati nekaj manj kot 330 evrov mesečnega dodatka, čeprav zaradi koronavirusa delajo od doma.

V Evropskem parlamentu se odločajo, ali bodo obdržali mesečni dodatek, ki ga prejemajo zaradi stroškov s hoteli in prehrano v Bruslju oziroma Strassbourgu, kjer delajo.

Evropski poslanci, ki letno zaslužijo prek sto tisoč evrov, se morajo običajno vpisati v poseben register, s katerim potrdijo prisotnost, da so do dodatka upravičeni. Evropski parlament bi moral danes imeti sejo, a so poslance pozvali, naj zaradi koronavirusa ostanejo doma.

Omogočili pa so jim, da bodo lahko glasovali o treh ključnih predlogih, ki jih je v boju proti posledicam koronavirusa, pripravila Evropska komisija.

EU Observer piše, da naj bo poljski poslanec Karol Karksi predlagal, da se dodatki ohranijo kljub delu od doma. Predlog utemeljuje z dejstvom, da so morali poslanci hotele rezervirati, še preden je kriza s koronavirusom izbruhnila.

Po poročanju britanskega časopisa Express bo vodstvo Evropskega parlamenta o usodi dodatka poslancev odločalo v kratkem.

evropski parlament | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 2
  • fasader56 08:42 26.marec 2020.

    Le kaj delajo od doma,če prevajalcev ni v službi................

  • kapibara1 14:53 25.marec 2020.

    A vam je sedaj jasno, za kaj sta o svojem raku, pred volitvami, govorila Peterle in fajonka.. Ker sta hotel imeti te bonitete.. ( kot da drugi nimamo s to boleznijo opravka)..