FBI: rešili 69 otrok, aretirali 884 ljudi

Foto: Žurnal24 (Foto: iStockphoto)
Ameriški zvezni policisti so v vseameriški akciji iz prisilne prostitucije rešili 69 otrok in aretirali 884 ljudi, med njimi 99 zvodnikov. Otroci so stari med 12 in 17 let, največ so jih rešili v Seattlu.
Oglej si celoten članek

Vseameriška akcija, kot so jo poimenovali pri ameriškem zveznem preiskovalnem uradu (FBI), se je odvijala zadnje tri dni v 40 mestih v več kot 30 ameriških zveznih državah. Akcija je bila del širšega projekta za pomoč otrokom, ki jih silijo v prostitucijo, imenovanega Izgubljena nedolžnost.

Otroke, stare med 12 in 17 let, so reševali z ulic, postajališč za tovornjakarje in igralnic. Največ, kar 24, otrok, ki so jih silili v prostitucijo, so rešili v Seattlu, sledijo Tacoma in Sacramento. Največ zvodnikov, skupaj 10, so prijeli v Detroitu.

Od leta 2003 v podobnih akcijah rešili že 1250 otrok
''Otroška prostitucija ostaja velik problem v naši državi, kar dokazuje število otrok, ki jih rešimo s pomočjo neprestanega prizadevanja naših posebnih skupin za boj proti zločinom nad otroci,'' je v pisnem sporočilu za javnost zapisal Shawn Henry, izvršni pomočnik direktorja FBI za spletno kriminaliteto.

V projektu Izgubljena nedolžnost, ki ga je ameriški zvezni preiskovalni urad ustanovil leta 2003, v boju proti otroški prostituciji danes deluje že 39 skupin v ameriških zveznih državah. Doslej so uspešno rešili 1250 otrok, obtožili 438 ljudi, obsodili več kot 625 vpletenih in v okviru projekta zasegli več kot tri milijone dolarjev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.