Svet
12 ogledov

FBI: rešili 69 otrok, aretirali 884 ljudi

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Ameriški zvezni policisti so v vseameriški akciji iz prisilne prostitucije rešili 69 otrok in aretirali 884 ljudi, med njimi 99 zvodnikov. Otroci so stari med 12 in 17 let, največ so jih rešili v Seattlu.

Vseameriška akcija, kot so jo poimenovali pri ameriškem zveznem preiskovalnem uradu (FBI), se je odvijala zadnje tri dni v 40 mestih v več kot 30 ameriških zveznih državah. Akcija je bila del širšega projekta za pomoč otrokom, ki jih silijo v prostitucijo, imenovanega Izgubljena nedolžnost.

Otroke, stare med 12 in 17 let, so reševali z ulic, postajališč za tovornjakarje in igralnic. Največ, kar 24, otrok, ki so jih silili v prostitucijo, so rešili v Seattlu, sledijo Tacoma in Sacramento. Največ zvodnikov, skupaj 10, so prijeli v Detroitu.

Od leta 2003 v podobnih akcijah rešili že 1250 otrok
''Otroška prostitucija ostaja velik problem v naši državi, kar dokazuje število otrok, ki jih rešimo s pomočjo neprestanega prizadevanja naših posebnih skupin za boj proti zločinom nad otroci,'' je v pisnem sporočilu za javnost zapisal Shawn Henry, izvršni pomočnik direktorja FBI za spletno kriminaliteto.

V projektu Izgubljena nedolžnost, ki ga je ameriški zvezni preiskovalni urad ustanovil leta 2003, v boju proti otroški prostituciji danes deluje že 39 skupin v ameriških zveznih državah. Doslej so uspešno rešili 1250 otrok, obtožili 438 ljudi, obsodili več kot 625 vpletenih in v okviru projekta zasegli več kot tri milijone dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.