Fidel v akvariju

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Castro obožuje delfine. (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Fidela Castra je očitno zadnje dni nemogoče obdržati za štirimi zidovi; zadnji izlet je opravil v nacionalni akvarij, kjer je gledal delfine.
Oglej si celoten članek

Potem ko se Fidel Castro štiri leta sploh ni pojavljal v javnosti, obisk akvarija predstavlja že njegovo četrto pojavljanje pred objektivi v kratkem času.

Kako se je nekdanji predsednik znašel pred objektivi fotografov; v zadnjih štirih letih jih v njegovi bližini skoraj ni bilo.

Castro je najbrž edini svetovni državnik, katerega obisk v akvariju postane globalno pomembna novica. Gre predvsem zato, da se je zadnje štiri leta ugibalo, v kakšnem zdravstvenem stanju je 83-letnik, in se pri tem špekuliralo tudi o njegovi smrti. Zaradi zdravstvenih težav je moral El Comandante oblast sprva začasno, nato pa trajno predati svojemu bratu Raulu.

Ob obisku tudi resno
Castro je v nacionalnem akvariju gledal predstavo delfinov in se pogovarjal z zaposlenimi; nagovoril je tudi peščico obiskovalcev, ki jim je povedal, da je kot otrok lahko dve minuti držal dih pod vodo in kako je ob neki posebni priložnosti plaval z delfini.

Kljub sproščenemu obisku se je upokojeni predsednik vendarle dotaknil tudi resnih tem; spomnil je, da bi spopad ZDA in Izraela z Iranom svet pahnil v jedrsko vojno, in opozoril na nevarnost ekoloških katastrof in globalnega segrevanja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.