Film, ki ga ni lahko gledati

Posnetki, ki jih številni ne morejo pogledati do konca.
Oglej si celoten članek

Kratki film prikazuje zadnje dneve 56-letnega Grega Simsa, ki je leta 2005 umrl zaradi tumorja na možganih. Posnetki so vznemirili množice širom Avstralije in sveta.

Agonija bolnega človeka je tako ganljiva, da večina gledalcev filma ni mogla pogledati do konca; tisti, ki so ga, pa videno težko opišejo.

Svet Italijani se odločajo za smrt v Švici

Film je režiral Justin Kurzel, v javnosti so ga razširili avstralski aktivisti, ki se borijo za pravico do evtanazije. Gledalci spremljajo bolnega Simsa skozi različne faze njegove bolezni; v enem izmed prizorov se Avstralec krči od bolečin in zaradi tega pade s postelje. Njegova družina pa lahko trpljenje le nemočno opazuje.

Hčerka obolelega, Nia, je razkrila podrobnosti zadnjih dni življenja svojega očeta z namenom, da bi njegovo trpljenje pomagalo aktivistom za pravico do evtanazije.

Belgija V Belgiji evtanazirali prvega otroka

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 22:34 14. September 2017.

    Danes skoraj ne obstaja več ostarelih ljudi, ki bi umrli dostojno. Vsi se nekaj trudijo klicat rešilce za ostarele ljudi, …

  • 22:27 14. September 2017.

    Bolnica = hiralnica. Zato da lahko umreš v mukah 10 mesecev kasneje

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.