Svet
9230 ogledov

Film, ki ga ni lahko gledati

Posnetki, ki jih številni ne morejo pogledati do konca.

Kratki film prikazuje zadnje dneve 56-letnega Grega Simsa, ki je leta 2005 umrl zaradi tumorja na možganih. Posnetki so vznemirili množice širom Avstralije in sveta.

Agonija bolnega človeka je tako ganljiva, da večina gledalcev filma ni mogla pogledati do konca; tisti, ki so ga, pa videno težko opišejo.

Marco Cappato Svet Italijani se odločajo za smrt v Švici

Film je režiral Justin Kurzel, v javnosti so ga razširili avstralski aktivisti, ki se borijo za pravico do evtanazije. Gledalci spremljajo bolnega Simsa skozi različne faze njegove bolezni; v enem izmed prizorov se Avstralec krči od bolečin in zaradi tega pade s postelje. Njegova družina pa lahko trpljenje le nemočno opazuje.

Hčerka obolelega, Nia, je razkrila podrobnosti zadnjih dni življenja svojega očeta z namenom, da bi njegovo trpljenje pomagalo aktivistom za pravico do evtanazije.

Zivljenje 17.03.14, cepivo, injekcija, foto: shutterstock Belgija Svet V Belgiji evtanazirali prvega otroka

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
 • Avatar Alioness
  Alioness 22:34 14.september 2017.

  Danes skoraj ne obstaja več ostarelih ljudi, ki bi umrli dostojno. Vsi se nekaj trudijo klicat rešilce za ostarele ljudi, da potem lahko farmacija služi na agoniji obolelih - tako agonijo pa finaciramo davkoplačevalci. Ko umrem - umrem na moj ...prikaži več način, ko bo čas za to, ne pa da neki manijaki delajo poizkuse iz mene.

 • Avatar Alioness
  Alioness 22:27 14.september 2017.

  Bolnica = hiralnica. Zato da lahko umreš v mukah 10 mesecev kasneje