Fizik se je skušal pod vodo ustreliti s puško

Foto: NRK Viten/Youtube
Foto: NRK Viten/Youtube
Ste že pomislili, zakaj je običajna puška oziroma podobno strelno orožje pod vodo neuporabno? Znanstvenik je testiral na lastni koži.
Oglej si celoten članek

Pri delovanju strelnega orožja pod vodo ni težava v mokrem smodniku ali čem podobnem, saj so krogle nepredušno zaprte in vlaga ne more kar tako do smodnika. Je pa voda okoli 800-krat gostejša od zraka, zato na izstreljeno kroglo deluje silovit upor. 

33-letni norveški fizik Andreas Wahl, ki se često izpostavlja navideznim nevarnostim, je z videom dokazal, da je mogoče biti zelo blizu pod vodo sprožene puške, a jo odnesti brez vsakih posledic. 
Ko je povlekel za vrv, s katero je bil povezan petelin, je iz cevi šinila krogla, a že na polovici razdalje do Wahla izgubila vso hitrost in potonila. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.