Francoski bogataši ne bodo visoko obdavčeni

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Francoski ustavni svet je zavrnil načrt, po katerem bi najbogatejše državljane obdavčili po 75-odstotni stopnji.
Oglej si celoten članek

Sporni zakon, ki ga je v predvolilni kampanji obljubljal predsednik Francois Hollande, je nepošten, ocenjuje ustavni svet. Najvišja davčna stopnja naj bi sicer veljala za tiste, ki letno zaslužijo več kot milijon evrov.

Odganjanje bogatih

Francoska vlada je v pred kratkim sprejetem proračunu davek podprla kljub kritikam, da se bo dejansko po tej poti v državno blagajno steklo le malo sredstev. Kritiki so menili tudi, da bo davek le odgnal bogate državljane.

Da je v tem nekaj resnice, je pokazal tudi odmevni primer francoskega igralca Gerarda Depardieuja. Ta se je pred kratkim, da bi se izognil plačilu spornega davka, preselil v Belgijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.