Francoski učitelj lagal, da ga je napadel privrženec Islamske države

Foto: Sutterstock
Foto: Sutterstock
Francoski učitelj, ki je policiji najprej zatrdil, da ga je v pariškem predmestju Aubervilliers zabodel in ranil napadalec, ki naj bi se pri tem skliceval na skrajno Islamsko državo, je priznal, da si je zgodbo izmislil, je sporočilo lokalno tožilstvo.
Oglej si celoten članek

45-letnika, ki je učitelj na šoli v Aubervilliersu, so danes prepeljali v bolnišnico zaradi lažjih vbodnih ran na boku in vratu. Po navedbah tožilca ranjenega učitelja zdaj zaslišujejo, zakaj si je izmislil zgodbo o napadu

Zamaskirani napadalec, oblečen v slikarsko haljo in obrazom zakritim, naj bi po 45-letnikovih besedah v razred prikorakal neoborožen, učitelja pa je v bok in grlo zabodel s tapetniškemu nožu podobnim predmetom, ki ga je očitno našel v učilnici, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Ob tem naj bi po navedbah tožilca vzkliknil: "To je Daeš (Isis), to je opozorilo."

Oblasti poostrile varnostne ukrepe v šolah

Napad v Aubervilliersu se je zgodil mesec dni po najhujših terorističnih napadih v Franciji, v katerih je v Parizu 13. novembra umrlo 130 ljudi, 350 ljudi pa je bilo ranjenih. Odgovornost zanje je prevzela IS.

Francoske oblasti so po napadih okrepile varnostne ukrepe v šolah. Med drugim je prepovedano zbiranje, za pariško regijo Ile-de-France pa tudi parkiranje vozil pred izobraževalnimi ustanovami.

Islamska država je v svoji propagandni reviji v francoskem jeziku Dar-al-Islam konec novembra ostro napadla uradnike francoskih izobraževalnih ustanov in jih označila "za sovražnike Alaha, ki poučujejo laičnost in ki so v vojni z muslimansko družino".

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 14:13 14. December 2015.

    Zakaj bi za lastno organizacijo (ISIS) ta napadalec uporabil za njih žaljivo ime Daesh? Je kdo res nasedel tej zgodbi?

  • h3o
    13:13 14. December 2015.

    in kaj pravi na to nemški generalćić Merkelćić?

  • Take stvari se dogajajo skoz, je pa res da imajo pozornost šele ko izstopajo. Tukaj se izstopa zato ker je …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.