Svet
101 ogledov

Francoski učitelj lagal, da ga je napadel privrženec Islamske države

Krvav nož (slika je simbolična) Sutterstock
Francoski učitelj, ki je policiji najprej zatrdil, da ga je v pariškem predmestju Aubervilliers zabodel in ranil napadalec, ki naj bi se pri tem skliceval na skrajno Islamsko državo, je priznal, da si je zgodbo izmislil, je sporočilo lokalno tožilstvo.

45-letnika, ki je učitelj na šoli v Aubervilliersu, so danes prepeljali v bolnišnico zaradi lažjih vbodnih ran na boku in vratu. Po navedbah tožilca ranjenega učitelja zdaj zaslišujejo, zakaj si je izmislil zgodbo o napadu

Zamaskirani napadalec, oblečen v slikarsko haljo in obrazom zakritim, naj bi po 45-letnikovih besedah v razred prikorakal neoborožen, učitelja pa je v bok in grlo zabodel s tapetniškemu nožu podobnim predmetom, ki ga je očitno našel v učilnici, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Ob tem naj bi po navedbah tožilca vzkliknil: "To je Daeš (Isis), to je opozorilo."

Oblasti poostrile varnostne ukrepe v šolah

Napad v Aubervilliersu se je zgodil mesec dni po najhujših terorističnih napadih v Franciji, v katerih je v Parizu 13. novembra umrlo 130 ljudi, 350 ljudi pa je bilo ranjenih. Odgovornost zanje je prevzela IS.

Francoske oblasti so po napadih okrepile varnostne ukrepe v šolah. Med drugim je prepovedano zbiranje, za pariško regijo Ile-de-France pa tudi parkiranje vozil pred izobraževalnimi ustanovami.

Islamska država je v svoji propagandni reviji v francoskem jeziku Dar-al-Islam konec novembra ostro napadla uradnike francoskih izobraževalnih ustanov in jih označila "za sovražnike Alaha, ki poučujejo laičnost in ki so v vojni z muslimansko družino".

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • dimnikar 14:13 14.december 2015.

    Zakaj bi za lastno organizacijo (ISIS) ta napadalec uporabil za njih žaljivo ime Daesh? Je kdo res nasedel tej zgodbi?

  • h3o 13:13 14.december 2015.

    in kaj pravi na to nemški generalćić Merkelćić?

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 11:35 14.december 2015.

    Take stvari se dogajajo skoz, je pa res da imajo pozornost šele ko izstopajo. Tukaj se izstopa zato ker je omenjen ISIS.