Francozi že tretjič na ulice

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Francija, protest, demonstracije, pokojninska reforma Foto: Žurnal24 Francija, protest, demonstracije, pokojninska reforma Foto: Žurnal24 Francija, protest, demonstracije, pokojninska reforma Foto: Žurnal24 Francija, protest, demonstracije, pokojninska reforma Foto: Žurnal24 Francija, protest, demonstracije, pokojninska reforma Foto: Žurnal24 Francija, protest, demonstracije, pokojninska reforma Foto: Žurnal24 Francija, protest, demonstracije, pokojninska reforma Foto: Žurnal24 Francija, protest, demonstracije, pokojninska reforma Foto: Žurnal24 Francija, protest, demonstracije, pokojninska reforma Foto: Žurnal24 Francija, protest, demonstracije, pokojninska reforma
Protest Francozov proti Sarkozyjevi pokojninski reformi se nadaljuje. Danes naj bi se na ulice podali trije milijoni državljanov, tudi študenti in in dijaki.
Oglej si celoten članek

Že mesec dni (tudi) v Franciji vre. Sindikati danes že tretjič v tem času na ulice vabijo vse, ki nasprotujejo ideji o pokojninski reformi (zvišanje minimalne starosti za upokojitev s 60 na 62 let). Po državi se že vse od jutranjih ur na ulicah zbirajo državljani vseh starosti, glavni in obenem največji protest pa je načrtovan pozno popoldne v parizu.

V galeriji si lahko ogledate zanimive fotografije z minulih protestov.

Organizatorji pričakujejo okoli tri milijone udeležencev; predvsem naj bi se povečala številka mladih udeležencev, ki med tednom zaradi šolskih oziroma študijskih obveznosti naj v protestu ne bi mogli sodelovati.

Podpora demonstracijam se veča
Zadnji podatki sicer kažejo, da demonstracije podpisa že več kot 70 odstotkov državljanov. V času prvega protesta je bila podpora 62-odstotna. Ker nič ne kaže, da bo vlada popustila, sindikati že napovedujejo protest tudi 12. oktobra. Zgornji dom bo sicer zakon o pokojninski reformi obravnaval 5. oktobra, pričakuje pa se, da bo zakon sprejet.

"Poslušam protestnike, razumem njihovo jezo, a naloga vodilnega v državi je izpolnjevanje njegovih odgovornosti. Pokojninska reforma in rezanje stroškov sta nujno potrebna za našo konkurenčnost," je ob tem dejal predsednik Francije Nicolas Sarkozy.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.