Gadafi naj bi naročil Lockerbie

Foto: Žurnal24 Edini obtoženi Al Megrahi še vedno živi v Libiji. (Foto: Reuters)
Nekdanji libijski pravosodni minister trdi, da je Moamer Gadafi osebno naročil Al Megrahiju napad nad Lockerbiejem.
Oglej si celoten članek

Nekdanji libijski pravosodni minister Mustafa Abdel Jalila trdi, da je libijski predsednik Moamer Gadafi osebno naročil bombni napad nad Lockerbiejem, v katerem je leta 1988 umrlo 270 ljudi, piše švedski tabloid Expressen. Njihovemu dopisniku v Libiji naj bi Abdel Jalila dejal, da "ima dokaz, da je Gadafi naročil napad", a za kaj gre, ni podrobno opisal.

Napad naj bi naročil Abdelu Basetu al Megrahiju, edinemu obsojenemu za napad na letalo PanAm nad škotskim mestom Lockerbie. "Da bi to prikril, je naredil vse, kar je v njegovi moči, da bi Megrahija dobil iz Škotske," je po poročanju tabloida povedal Abdel Jalila, ki je kot minister odstopil zaradi zadnjega nasilja na protivladnih demonstracijah.

Al Magrahija so avgusta 2009 izpustili iz švedskega zapora zaradi zdravstvenih razlogov, saj ima raka na prostati v zadnji fazi. Leto in pol po izpustitvi še vedno živi v Libiji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.