Svet
8 ogledov

Gadafi naj bi naročil Lockerbie

Edini obtoženi Al Megrahi še vedno živi v Libiji. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Nekdanji libijski pravosodni minister trdi, da je Moamer Gadafi osebno naročil Al Megrahiju napad nad Lockerbiejem.

Nekdanji libijski pravosodni minister Mustafa Abdel Jalila trdi, da je libijski predsednik Moamer Gadafi osebno naročil bombni napad nad Lockerbiejem, v katerem je leta 1988 umrlo 270 ljudi, piše švedski tabloid Expressen. Njihovemu dopisniku v Libiji naj bi Abdel Jalila dejal, da "ima dokaz, da je Gadafi naročil napad", a za kaj gre, ni podrobno opisal.

Napad naj bi naročil Abdelu Basetu al Megrahiju, edinemu obsojenemu za napad na letalo PanAm nad škotskim mestom Lockerbie. "Da bi to prikril, je naredil vse, kar je v njegovi moči, da bi Megrahija dobil iz Škotske," je po poročanju tabloida povedal Abdel Jalila, ki je kot minister odstopil zaradi zadnjega nasilja na protivladnih demonstracijah.

Al Magrahija so avgusta 2009 izpustili iz švedskega zapora zaradi zdravstvenih razlogov, saj ima raka na prostati v zadnji fazi. Leto in pol po izpustitvi še vedno živi v Libiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.